Balaton, Tapolca, turizmus, #GIRO

Balaton, Tapolca, turizmus, #GIRO

Kevesen tudják, de a Giro d’Italia szinte az egész világnak megmutatja Magyarország szépségeit. Mindez a Nemzeti Sportügynökség csütörtöki prezentációján vált különösen hangsúlyossá, amikor Tapolca városában szóba került, hány millióan fogják látni az egyik legkedveltebb hazai turisztikai célállomást és annak lenyűgöző környékét.

 

Tapolca a Balaton, a Káli-medence közelsége, a természeti különlegességek, a Tavasbarlang, valamint a Malomtó miatt roppant népszerű a hazai és a külföldi vendégek körében. Éppen ezért fontos kiemelni, hogy a Giro Nagy Rajt és a háromhetes olasz kerékpáros körverseny kiemelkedő nézettséget produkál világszerte, minden platformon. A Giro d’Italia legutóbbi két versenyét több mint 815 millióan követték figyelemmel valamilyen médiumon keresztül. A televíziós közvetítést 5 kontinensen 198 országban sugározták, 181 óra élő adással. Az olasz közvetítő társaság, a RAI napi adását szakaszonként 3 millió néző követi figyelemmel, de eközben pl. az Eurosporton naponta egy-egy szakaszt másfél millió ember tekint meg és a közvetítés az ázsiai televíziós piacon is nagyon erős tartalom. A Giro roppant népszerű a közösségi médiában, a különböző csatornákon 3 millió követővel naponta, és emellett a Giro honlap napi látogatottsága is meghaladja a 2 millió főt.

A tapolcai összejövetelnek, amely a városi sportszervező cég vezetője és munkatársa, Rédli Károly és Kulcsár Attila, valamint a Hotel Pelion és a város vendéglátásnak köszönhetően kiválóan sikerült – még a helyi Széchenyi István Baptista Középiskola diákjai is eljöttek a rendezvényre! –, pont ezek az adatok adtak igazán nagy hangsúlyt. Ezért is került szóba már Tapolca polgármestere, Dobó Zoltán köszöntőjekor a turizmus és a nemzetközi figyelem fontossága, és így lett téma igazán a prezentáción, hogy bizony a Balaton-felvidék, Tapolca, Keszthely és Hévíz a 3. szakasz televíziós közvetítésében az egyik slágertéma lesz. Lehet beszélni a vulkáni kúpokról, a borászatról, a magyar vidék szépségéről és a karsztvizekről, mindezt többek között Tapolca városának képei alatt. A mezőny 3-4 perc alatt megérkezik és elhagyja a várost, de világszerte sokan fognak emlékezni arra, hogy ide érdemes eljönni! Ahogy mi is örültünk, hogy ott lehettünk egy rövid időre.

facebook
instagram
youtube
globe-light