GIRO D’ITALIA 2020 – VÁLTOZATLAN CÉL A MAGYARORSZÁGI RENDEZÉS

GIRO D’ITALIA 2020 – VÁLTOZATLAN CÉL A MAGYARORSZÁGI RENDEZÉS

Mint ismert, május 9-én a magyarországi szakaszokkal már biztosan nem rajtol el az idei olasz körverseny.

A Giro d’Italia Nagy Rajtja, azaz a három magyarországi szakasz szervezőinek volt joguk elállni a szerződés teljesítésétől. Mindezt a járványügyi helyzet és a magyar állampolgárok védelme érdekében a sajnálatos események korai szakaszában hivatalos levél formájában jelezték, majd később is egyeztették az olasz partnerrel. A szerződésekre vonatkozó általános polgárjogi szabályok értelmében ugyanis a feleknek nem felróható és előre nem látható rendkívüli körülmények fennállása esetén a szerződések módosíthatók vagy elszámolást követően felmondhatók.
A rendezői szerződés érvényben tartása és a Giro 2020 megrendezése mindkét fél változatlan célja, ezért azok egybehangzó közös akarattal az időpont halasztása mellett döntöttek, rögzítve a későbbi időpontban történő rendezést az eredeti elképzelés szerint. A rendezői szerződés büntető jellegű szankcionálást nem tartalmaz. Természetesen az indokolt és szükséges költségek elszámolására sor kerülhet, amennyiben a szerződés megszűnne, azonban ez egyik félnek sem érdeke, célja.
Mivel a felek csak az időpont halasztásról döntöttek egybehangzó akarattal és egységes szándékkal, az esemény megvalósításának célja változatlanul fennáll.
A magyar fél a tervek szerint változatlanul a rendelkezésre álló erőforrásokból kívánja megvalósítani ezt a fantasztikus, hazánkban sohasem látott világeseményt, azonban ez jelentős részben függ a rendezésre alkalmas időponttól.
A nemzetközi kerékpáros szezon október közepéig tart, és akkor is inkább a távol-keleti versenyek a jellemzőbbek. A nemzetközi szövetség elnöke egyeztetett a három nagy Grand Tour-verseny szervezőivel, köztük az RCS Sporttal is, és felvetette az esemény jóval rövidebb, csak olasz változatának ősszel történő megrendezését. A verseny szempontjából a pontos időpont rögzítése a RCS és a UCI felelőssége.

 

facebook
instagram
youtube
globe-light